Udrženje priređivača igara na sreću u Republici Srpskoj je krajem prošle godine Narodnom pozorištu Republike Srpske doniralo tehničku opremu čija je vrijednost nekoliko desetina hiljada konvertibilnih maraka.

Za nekoliko dana, tačnije 16. januara, Narodno pozorište RS će početi sa izvođenjem predstava u 2024. godini, a ljubitelji ove umjetnosti sigurno će imati bolji ugođaj.

„Zahvalni smo Udruženju priređivača igara na sreću u Republici Srpskoj na donaciji tehničke opreme čija vrijednost nije zanemariva. Nama je rad dosta olakšan, a publika je dobila mogućnost za veći užitak u predstavama, u to smo se uvjerili na prethodnim predstavama koje su izvedene uz korišćenje opreme koju nam je donirao UPIS RS“, saopštili su iz Narodnog pozorišta RS.

Udrženje priređivača igara na sreću u Republici Srpskoj najavilo je da će i dalje da pomaže kulturne ustanove i pojedince, ali i da pruža podršku organizacijama i pojedincima iz oblasti nauke, sporta, humanitarnim organizacijama, te socijalno ugorženim kategorijama društva.

„Vjerujemo da će naša donacija pomoći Narodnom pozorištu da ima uspješniju sezonu od prethodnih i želimo im sve najbolje u 2024. godini. Kao društveno odgovorna organizacija Udruženje priređivača igara na sreću u Republici Srpskoj nastoji da doprinese zdravijem razvoju društva u gradu Banjaluci i cijeloj RS, a ulaganje i pomoć kulturi to svakako jeste. Naše opredjeljenje je da pomognemo i ustanove, talente i uspješne pojedince iz drugih oblasti, tako da ćemo i u 2024. godini nastaviti sa donacijama. Pored toga akcenat stavljamo na zaštitu ranjivih kategorija društva od prekomjernog igranja igara na sreću. Igre na sreću smatramo vidom zabave, a ne načinom da se dođe do velikog novca, jer to često vodi u pogrešnom pravcu“, saopšteno je iz UPIS RS.