Udruženje priređivača igara na sreću u Republici Srpskoj (UPIS RS) biće generalni sponzor 3. Banja Luka Maratona koji će da bude održan 8. oktobra. Riječ je o sportsko-turističkom događaju koji sadrži šest različitih trka.

Banja Luka Maraton je uvršten u kalendar grada kao događaj od posebne važnosti, a za cilj ima afirmaciju sporta, promociju grada kao turističke destinacije, predstavljanje zdravih životnih navika i trčanja kao zdravog stila života.

„UPIS RS kao društveno odgovorna organizacija je prepoznao važnost ove manifestacije čiji ciljevi se poklapaju sa većinom naših ciljeva, te smo zbog toga odlučili da im pružimo podršku. Naši ciljevi su da omladina u Banjaluci i cijeloj Republici Srpskoj bude okrenuta ka zdravom životu. Takođe se zalažemo za iskorjenjivanje nezakonitih oblika priređivanja igara na sreću i legalni razvoj domaće industrije igara na sreću. Pored podrške sportskim organizacijama, klubovima i pojedincima, talentima iz oblasti nauke, kulture i umjetnosti, te socijalno ugroženim kategorijama, UPIS RS za jedan od ciljeva ima zaštitu ranjivih grupa od igranja igara na sreću i zalaže se za to da igre na sreću budu shvaćene kao vid razonode i zabave, a ne kao prilika za laku i brzu zaradu, što često može da odvede u pogrešnom pravcu. Vjerujemo da će 3. Banja Luka Maraton okupiti kvalitetne takmičare iz zemlje i inostranstva, ali i veliki broj građana Banja Luke, počevši od onih najmlađih, te da će ovaj događaj biti prava promocija Banje Luke kao grada sporta koji posjeduje i veliki turistički potencijal“, navode iz UPIS RS.

AIMS sertifikat za kvalifikovanje na Bostonski maraton

Treba napomenuti da Banja Luka Maraton ima sertifikat AIMS-a, što ga čini savršenim za kvalifikaciju na prestižni Bostonski maraton.

Direktor trke Vladimir Selec zahvalio se UPIS-u RS za pomoć u organizaciji manifestacije.

„Banja Luka maraton, jedan od najiščekivanijih godišnjih sportskih događaja u Banjaluci, sa oduševljenjem izražava svoju iskrenu zahvalnost UPIS-u RS na neprocjenjivoj podršci kao našem cijenjenom generalnom sponzoru. Organizacioni odbor Banja Luka maratona je neizmjerno zahvalan na opredjeljenju UPIS-a RS u promociji odgovornog ponašanja kod igara na sreću i naglašavanju važnosti učešća na maratonima u rekreativne svrhe kao zdravoj fizičkoj aktivnosti. Kao direktor trke, oduševljen sam što je UPIS RS naš generalni sponzor ovogodišnjeg događaja. Njihova posvećenost osiguravanju da se pojedinci odgovorno upuštaju u igre na sreću, s jedinom namjerom da se zabave, a ne traže novčanu dobit, savršeno je u skladu s našim osnovnim vrijednostima. Zajedno, cilj nam je da njegujemo zdravo i prijatno okruženje za sve učesnike, promovišući duh drugarstva i ličnih dostignuća. UPIS RS je dosljedno pokazivao svoju opredijeljenost za odgovornu praksu kod igara na sreću. Njihova nepokolebljiva podrška doprinosi uspjehu Banja Luka maratona i naglašava njihovu istinsku brigu za dobrobit zajednice“, poručio je Selec.

Slavljenje duha atletizma, drugarstva i odgovornog angažmana

Dodaje da se u partnerstvom sa UPIS RS mogu zajednički motivisati učesnici da učestvuju u radost trčanja, ističući važnost odgovornog ponašanja u svim aspektima života.

“Podrška koju pruža UPIS RS kao naš generalni sponzor omogućava nam da poboljšamo cjelokupno iskustvo naših učesnika. Njihov velikodušan doprinos nam omogućava da organizujemo događaj za pamćenje, osiguravajući najviše standarde sigurnosti, logistike i zadovoljstva učesnika. Uvjereni smo da će njihova povezanost s Banja Luka maratonom inspirisati stanovništvo da daju prioritet odgovornom ponašanju kod igara na sreću, stvarajući pozitivan uticaj na našu zajednicu. Izražavamo najdublju zahvalnost UPIS-u RS za njihovu kontinuiranu posvećenost promociji odgovornih praksi igara na sreću i njihovu neprocjenjivu podršku kao našeg generalnog sponzora. Zajedno se radujemo što ćemo biti domaćini izuzetnog događaja koji slavi duh atletizma, drugarstva i odgovornog angažmana“, rekao je on.

Banja Luka maraton je godišnji maraton koji se održava u gradu na Vrbasu već devet godina. Poznat je po svojim slikovitim rutama, jednostavnom terenu i živopisnoj atmosferi, događaj privlači učesnike iz svih sfera života. Maraton ima za cilj promovisanje zdravog i aktivnog načina života uz njegovanje osjećaja zajedništva i ličnog postignuća.

Pored maratonske trke (42,2 km) biće održan polumaraton (21,1 km), „Sport Vision“ trka (10.000 m), „Dream Team“ štafeta (2×5.000 m), Humanitarni „Fun Run“ (1.200 m), i Bambini maraton (200 m). Sve informacije mogu se pronaći na stranici www.banjalukamarathon.com.