Sergej Malić Čorni, član Gimnastičkog kluba Spartak u Banjaluci, otputovao je na veliki međunarodni turnir u sportskoj gimnastici, koji se 9, 10. i 11. decembra održava u Novom Sadu uz učešće takmičara iz cijelog svijeta.

Sergejev odlazak u Novi Sad, na Memorijalni turnir “Laza Krstić i Marica Dželatović” u sportskoj gimnastici, podržalo je Udruženje priređivača igara na sreću u Republici Srpskoj (UPIS RS).

U skladu sa svojim jasno definisanim principima društvene odgovornosti, naročito kad je riječ o podršci našim mladim talentima u oblastima sporta, nauke, kulture i umjetnosti, UPIS RS je podržao i Sergejevo učešće na turniru u Srbiji, snoseći za njega troškove puta, smještaja i kotizacije na takmičenju.

Na ovaj način UPIS RS nastavlja misiju podrške istaknutim pojedincima i organizacijama, zaslužnim za promociju pozitivnih vrijednosti u našem društvu.

Sergej Malić Čorni (23) već nekoliko godina ostvaruje izuzetne rezultate u sportskoj gimnastici na domaćim i međunarodnim takmičenjima. Višestruki je prvak Republike Srpske i Bosne i Hercegovine, prošlogodišnji osvajač zlata na međunarodnom turniru u Banjaluci i osvajač dva treća mjesta u disciplini preskok na međunarodnim turnirima 2019. i 2021. godine.

Imao je veoma zapažene rezultate i na Olimpijadi za mlade u Gruziji 2015. i Mediteranskim igrama u Alžiru ove godine.

Podvig kakav BiH nije imala bar 40 godina

Sergejev trener Siniša Kovačević ističe zahvalnost UPIS-u RS na podršci i podsjeća da je Sergej već nastupao na međunarodnom turniru u Novom Sadu na kojem je redovno ulazio u finale, a u prethodne dvije godine osvojio i dvije medalje. To ranije nikome iz BiH nije pošlo za rukom.

“Nastupajući u najzahtjevnijem A programu turnira u Novom Sadu, Sergej je u protekle dvije godine već napravio pravi podvig i osvajanjem medalja ostvario rezultat kakav BiH u sportskoj gimnastici nije imala bar 40 godina. Uz podršku UPIS-a RS, na taj prestižni turnir idemo i ove godine i nadamo se ponovo dobrom rezultatu”, kaže Kovačević.

Na ovogodišnjem Memorijalnom turniru “Laza Krstić i Marica Dželatović” nastupiće takmičari iz više od 20 zemalja iz cijelog svijeta. Sergej Malić Čorni je jedini predstavnik Republike Srpske i BiH na ovom prestižnom turniru u sportskoj gimnastici.