U nedjelju, 18. februara, održava se drugi po redu „Niten kup Gradiška“ na kojem učestvuje oko 900 karatista iz sedam evropskih zemalja. Sponzor ovog takmičenja, čiji je organizator Klub borilačkih vještina Niten, je i Udrženje priređivača igara na sreću u Republici Srpskoj (UPIS RS).

Podrškom „Niten kupu“ Udruženje priređivača igara na sreću u Republici Srpskoj nastavlja da pomaže sportskim kolektivima i daje doprinos stvaranju zdravog društva.

“Kao društveno odgovorna organizacija nastojimo da pružamo podršku talentovanim sportistima, ali i da podstičemo pojedince i kolektive iz drugih oblasti koje imaju značaj za stvaranje boljeg i zdravijeg društva u Republici Srpskoj. Imajući u vidu činjenicu da Klub borilačkih vještina Niten postiže odlične rezultate na domaćoj i međunarodnoj sceni sa zadovoljstvom smo se odlučili da im pružimo podršku u organizaciji „Niten kupa“ koji će da okupi veliki broj karatista. Sport je svakako doprinosi stvaranju zdravog društva, a kao što je poznato to je jedan od glavnih ciljeva Udruženja priređivača igara na sreću u Republici Srpskoj. Pored toga zalažemo za iskorjenjivanje nezakonitih oblika priređivanja igara na sreću i legalni razvoj domaće industrije igara na sreću. Osim podrške sportskim organizacijama, klubovima i pojedincima, talentima iz oblasti nauke, kulture i umjetnosti, te socijalno ugroženim kategorijama, UPIS RS kao jedan od glavnih ciljeva ima zaštitu ranjivih grupa od igranja igara na sreću i zalaže se za to da igre na sreću budu shvaćene kao vid razonode i zabave, a ne kao prilika za brzu zaradu, što može da odvede u neželjenom pravcu”, saopšteno je iz Udruženja priređivača igara na sreću Republike Srpske.

Rukovodstvo kluba iz Gradiške, koji je među tri najuspješnija u Republici Srpskoj, zahvalno je na pruženoj podršci i finansijskoj pomoći za organizaciju „Niten kupa“.

“Ako uzmemo u obzir način rada i fukncionisanja kluba i njegovu takmičarsku aktivnost sasvim je jasno da su za opstanak tog intenzivnog kontinuiteta potrebna značajna finansijska sredstva. Situacija je identična kada je u pitanju i organiazcija “Niten kupa Gradiška”. Priprema i realizacija događaja iziskuju velike ljudske i finansijke resurse. U organizaciji su nam znatno pomogli i olakšali brojni privrednici iz Gradiše i okruženja na čemu smo im neizmjerno zahvalni. Posebno bih istakao prijateljsku saradnju i podršku našeg zlatnog sponzora Udruženja priređivača igara na sreću u Republici Srpskoj koje je prepoznalo naš kvalitetan rad i konstantna zalaganja kao i sportske i pedagoške rezultate koje svakodnevno ostvarujemo. S tim u vezi pružena nam je značajnija podrška u organizaciji “2. Niten kupa Gradiška”. Ovakve podrške svakako daju značajan vjetar u leđa i želju za savladavanjem novih izazova. Osim sportskog prosperiteta zalažemo se za dodatnu pedagošku edukaciju naših sportista i s obzirom na pošast današnjeg vremena smatramo da je to izuzetno bitan pravac na koji treba staviti značajan akcenat”, rekao je Danijel Perić, menadžer marketinga i odnosa sa javnošću KBV Niten.

On poručuje da na ovu saradnju računa i u budućnosti, jer se uz nju lakše stiže do najvažnijih sportskih dostignuća.

“Imajući u vidu stalna društveno korisna zalaganja Udruženja priređivača igara na sreću u RS i konstantnu podršku ugroženim društvenim kategorijama, ponosni smo što se otvorila prilika za podršku i saradnju sa našim sportskim kolektivom”, poručio je on.