U skladu sa principima društvene odgovornosti, Udruženje priređivača igara na sreću u Republici Srpskoj (UPIS RS) sponzorisalo je košarkašku utakmicu Ženskog košarkaškog kluba WBS Teslić u 1. ženskoj ligi Republike Srpske.

Kao društveno odgovorna organizacija legalnih priređivača igara na sreću, UPIS RS je sa velikim zadovoljstvom podržao ŽKK WBS Teslić, njihove sportske i organizacione napore, kao i doprinos razvoju domaće ženske košarke.

Sponzorisanjem održavanja zvanične prvenstvene utakmice ŽKK WBS Teslić u 1. ŽLRS, UPIS RS je nastavio da sprovodi društveno odgovorne aktivnosti s ciljem dalje afirmacije pozitivnih vrijednosti u našem društvu kojima, svakako, pripada i sport. A ŽKK WBS Teslić je zaista izuzetan primjer sportskog duha i pozitivne energije među djevojčicama i djevojkama iz Teslića, koje od malih nogu gaje ljubav prema košarci.

Predsjednik kluba i trener Vanja Subašić kaže da je veoma zahvalan UPIS-u RS što se odmah odazvao na njihovu akciju “Budi sponzor utakmice”, pomažući tako i širu promociju Ženskog košarkaškog kluba WBS Teslić, kojem je ovo prva sezona u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske.

„Poslije nekoliko uspješnih sezona u Ligi mladih KSRS i nastupa na polufinalnim turnirima KS BiH, ove godine smo odlučili da napredak u kvalitetu, postignut dosadašnjim predanim radom, pokušamo potvrditi u 1. ženskoj ligi Republike Srpske. Oslanjajući se isključivo na sopstveni kadar, osnovali smo ŽKK WBS Teslić. Sve djevojke su iz Teslića, baš kao i treneri. Ovo su istorijski trenuci za našu lokalnu zajednicu, budući da je WBS prvi teslićki ženski košarkaški klub i svoju prvu sezonu u 1. ŽLRS je započeo pobjedom na gostujućem terenu kod ŽKK Sloboda“, s ponosom ističe Subašić i dodaje da je ekipa veoma mlada, a djevojke presrećne što sada u seniorskoj ligi mogu da pokažu i dokažu svoj košarkaški talenat i umijeće.

Amaterski klub u misiji promocije košarke i grada Teslića

Prema njegovim riječima, pred klubom su sada novi izazovi, kako takmičarski, tako i finansijski. Ambicija kluba je da bude stabilan prvoligaš. U klubu su uvjereni da bi to bila i odlična promocija Teslića, pa nade polažu u direktnu podršku grada kako bi bili obezbijeđeni pristojni i stabilni uslovi za treninge i takmičenje seniorske ekipe, kao i za dalji rad sa mlađim kategorijama.

„ŽKK WBS Teslić je amaterski klub i naše djevojke ne igraju za platu već za ličnu promociju, promociju kluba i grada. Poslije toliko godina rada i ostvarenih uspjeha sa omladinskim selekcijama, dočekali smo da sa sopstvenim igračkim i trenerskim kadrom možemo da zaigramo u Prvoj ženskoj ligi Republike Srpske. Smatramo to velikim uspjehom. Ipak, da bismo održali dostignuti nivo i upustili se u dostizanje novih, još ambicioznijih ciljeva, neophodna nam je podrška. Iz tog razloga svaka donacija nam je dragocjena i zato smo zahvalni UPIS-u RS što je prepoznao i podržao naše iskrene, sportske namjere da žensku košarku u Tesliću gradimo od temelja i prezentujemo u više takmičarskih selekcija, od pionirske do seniorske. Klub, naime, okuplja oko 70 stalnih i vrijednih članica različitog uzrasta koje marljivo treniraju u pozitivnom i kvalitetnom okruženju što je i osnovna misija našeg sportskog kolektiva. Pored seniorki, u zvaničnim takmičenjima učestvuju i naše pionirke i mlađe pionirke. U klubu imamo Mini basket i Baby basket sekcije, tako da se košarka u Tesliću zaista trenira i igra od malih nogu“, kaže Vanja Subašić, predsjednik i trener ŽKK WBS Teslić.